Šola za mlade vplivneže z Nikom Škrlecem

Kdo ali kaj je vplivnež in kako to postati?

Biti vplivnež ne pomeni samo imeti določenega števila sledilcev na svojih profilih ter pripravljati takšnih in drugačnih objav. Vplivnež je nekdo, ki uživa zaupanje ljudi in ima na njih določen vpliv – to pa je mogoče doseči le z dobrimi vsebinami.

Obstaja ogromno tem, o katerih moramo nujno govoriti, vendar so na spletu pogosto premalo zastopane. Okoljska organizacija Focus v okviru projekta “Our Food. Our Future” spodbuja ravno k ustvarjanju dobrih vsebin o temah, ki so pomembne za našo družbo in planet.

Posledično bodo v Focusu do avgusta 2023 s študijami, delavnicami za mlade, natečaji, peticijami, seminarji, predavanji, festivali in številnimi drugimi pobudami sodelovali v vseevropski kampanji za spodbujanje trajnostnih dobavnih verig, ki bodo prispevale k blažitvi podnebnih sprememb in dostojnejši migracijski politiki. Ena od aktivnosti v sklopu projekta pa je Šola za mlade vplivneže, pri kateri kot partner sodeluje tudi Inštitut za zdravje in okolje. Z njo želimo mlade senzibilizirati in mobilizirati, da bi tudi sami opozarjali na tovrstne teme.

Dogodek bo potekal 1. in 2. junija 2022 v Ljubljani, odvijal pa se bo v popoldanskih urah. Na njem se bodo mladi srečali z Nikom Škrlecem, igralcem, TV-voditeljem in ustvarjalcem spletnih vsebin, ki ima v rokavu marsikateri trik za uspešne kampanje na spletu. Nik bo na udeležence v okviru zanimivega predavanja, ki mu bo sledila praktična delavnica, predal vsa potrebna znanja, s katerimi bodo lahko ustvarili lastno kampanjo, povezano z določeno družbenokoristno temo. Z njo se bodo potegovali za potovanje v Španijo ali Italijo v okviru projekta “Our Food. Our Future”.

Prijave na dogodek bodo odprte od 11. do 25. maja 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest. Udeleženci se lahko prijavijo na povezavi: https://vplivnez.si/


Aktivnost je del projekta “Our Food. Our Future”, ki ga sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Vsebina je izključna odgovornost partnerjev projekta in ne odraža nujno stališč EU in Ministrstva RS za zunanje zadeve.