Nagradni natečaj “Moja Gaja”

Ali ste vedeli, da Zemljani globalno v povprečju v enem dnevu porabimo več kot 100 milijonov plastenk? Da povprečen Evropejec na leto zapravi 600 € za oblačila in 150 € za čevlje? Da se je v zadnjih 40 letih količina ladijskega transporta povečala za kar 250 %?

Kam nas pelje brezglavo potrošništvo? In kam uničevanje krajine v imenu ekonomskega napredka? Kaj se dogaja s planetom? Kaj so možne rešitve?

Soodvisnost človeka od narave je, kljub tehnologiji ter vsemu ekonomskemu in znanstvenem napredku, še vedno bistveni element človekovega (so)obstoja. Voda, ki jo pijemo, zrak, ki ga dihamo, vse to je darilo naše Gaje. Se zavedamo njene pomembnosti? Cenimo njeno unikatnost? Zakaj jo tako brutalno zasipamo z odpadki in dušimo, mažemo z izpusti? Brez mame ni otrok in brez Gaje ni človeka. Mama je ena sama in tudi Gaja je ena sama!

Vsak od nas pa je lahko del rešitve, zato vas vabimo k sodelovanju na natečaju “Moja Gaja”. Vsak lahko naredi eno dobro delo, seštevek dejanj in ljudi pa je tisti, ki šteje. Navdihnite sebe in druge, da vsi skupaj naredimo nekaj dobrega za okolje.

Vse, kar morate storiti, je, da opravite nekaj lepega za našo mamo Gajo ter na družbenih omrežjih objavite fotografijo svojega dobrega dela. Dodajte še kratek opis in ključnik #mojagaja ter se potegujte za privlačne nagrade:

  • Košarica ekoloških dobrot s kmetije Eko Zelnik
  • Ekološko maslo Zlati Ghee
  • Razvijanje fotografije po izboru nagrajenca na format 30 x 40 cm
  • Najem Studia Železna za 1 h – železni paket

Toda pohitite, časa imate samo do vključno 9. junija!


Organizatorja nagradne igre sta Studio Železna ter Inštitut za zdravje in okolje.

Podrobna pravila natečaja najdete v dokumentu:

Avtorica naslovne fotografije je Urška Košir za Studio Železna.