Webinar: Igrifikacija pristopov za podnebno ukrepanje in doseganje trajnosti

Inštitut za zdravje in okolje v sklopu projekta Sustainaware organizira webinar, ki bo potekal v torek, 15. februarja 2022, od 14.30 do 16.00 (v angleščini).

Prijave zbiramo na povezavi.

 
V okviru spletnega dogodka se bomo osredotočili na spoznavanje različnih idej in predstavitev primerov orodij, ki so namenjena širjenju zavedanja o nujnosti podnebnega ukrepanja.

Za kar se da dober vpogled v področje igrifikacije, katere cilj so družbene spremembe, se nam bosta na webinarju pridružili Bindu Bhandari (Climate Interactive project, MIT Sloan School) in Aline Dequidt (The Climate Fresk), ki s svojim delom družbo usmerjata na pot trajnosti. Dogodek bo povezoval Viktor Jósa, svetovalec v sklopu projekta Sustainaware.

Kompetenčni model, ki smo ga razvili v sklopu projekta Sustainaware, služi kot izobraževalno orodje za varstvo podnebja in doseganje trajnosti v formalnih in neformalnih okoljih. Ponuja navodila in metodološke pristope, ki so brezplačno dostopni na spletnih platformah, kot sta The Climate Fresk in NewsGamer. Te ponujajo zanimive poučne in interaktivne izkušnje, ki so uporabne za delavce v izobraževalnem sektorju in tudi ostale deležnike.

Vabljeni, da se nam pridružite!