Predstavite dobre prakse v svoji občini

Program Ven za zdravje 3 se posveča ustvarjanju kakovostnih, dostopnih in raznolikih zelenih površin, ki omogočajo in spodbujajo telesno dejavnost.

Ker želimo v okviru programa opozoriti na različne dobre prakse, pripravljamo Zbirnik dobrih praks slovenskih občin na temo urejanja zelenih površin za spodbujanje telesne dejavnosti prebivalcev.

V drugem koraku razpisa tako zbiramo dobre prakse za Zbirnik Ven za zdravje 3. Namen vprašalnika “Predstavite nam dobre prakse v svoji občini!” je predstaviti posamezno dobro prakso in je bil poslan vsem občinam, ki so se odzvale ter ocenile prisotnost tovrstnih dobrih praks v svojem okolju.

K izpolnjevanju vprašalnika vabimo tudi vse druge občine, ki želijo predstaviti svoje dobre prakse. V tem primeru vam svetujemo, da v prvem koraku izpolnite prvi, kratek vprašalnik “Ali ima moja občina dobro prakso”, s katerim lahko hitro preverite, ali imate v svojem okolju prakse spodbujanja telesne dejavnosti prebivalstva. Nato vas vabimo, da se v drugem koraku posvetite izpolnjevanju vprašalnika “Predstavite nam dobre prakse v svoji občini!”.

Dobre prakse zbiramo do 8. septembra 2023. Posamezni primeri bodo sproti objavljeni na spletni strani projekta.